Uređenje enterijera


Uređenje enterijera

Bez obzira kakav se prostor oprema, Corpus omogućava jednostavno slaganje gotovih elemenata nameštaja u trodimenzionalni prostor. Nebitno je da li se radi o kuhinjama, sobama, kupatilima, kancelarijama ili nečem trećem.

Jednostavnost i brzina su kod uređivanja enterijera osnovni zahtevi koje Corpus sa lakoćom ispunjava omogućavajući da se pažnja dizajnera i klijenta usmeri na ono najbitnije, funkcionalnost i estetiku. Kreativnost i dalje ostaje slobodna omogućavajući prikaz prostorija koje imaju pregradne zidove, spuštene plafone, stubove, prozore, vrata i razne druge elemente. Ograničenja nema, samo mašta korisnika je granica.

Editor materijala, koji je sada deo standardne verzije Corpusa, omogućava proširivanje već ugrađene palete boja i materijala sa novim uzorcima i tonovima koji se mogu koristiti za zidove, podove, stubove i druge “manje važne” delove enterijera. Na prvi pogled nebitna funkcija simuliranja stvarnog prostora u stvarnosti značajno utiče na raspoloženje klijenta i pozitivno utiče na njegova razmišljanja o kupovini nameštaja.

Trenutni trodimenzionalni prikaz

Program Corpus sve vreme radi u trodimenzionalnom prikazu (ako korisnik ne želi drugačije). Prilikom postavljanja elemenata nameštaja u prostoriju pogled na prostor je prirodan kao i u stvarnom svetu. Iz te perspektive lako se dobija osećaj kako će izgledati stvarni prostor nakon postavljanja nameštaja. 3D prikaz je trenutan, bez čekanja na tzv. "rendering".

Automatsko kotiranje

Prilikom postavljanja elemenata u prostoriju, moguće je prikazati projekat kao tehnički crtež, gde će biti prikazane automatski postavljene kote. Korisnik određuje koje će se kote automatski postaviti. Osim toga, svi elementi mogu imati i svoje oznake koje su vidljive u 3D prikazu.